Malý předmět dělá velké věci

Chuť kvalitní točené zmrzliny se nezapomíná. A tak každé léto vyhledáváte stánek, u kterého jste tuto pochutinu zakoupili, abyste uspokojili své chuťové buňky. Víte, že již rozhodně nemusíte čekat na první teplé paprsky slunce a že si tu dobrotu můžete udělat sami. Navíc se na večírcích můžete stát hvězdou, protože kdo jednou ochutná, nikdy nezapomene. Snad jen pozor na zástupy u vašich dveří. Láká vás ta představa? Není divu, ale pěkně popořádku.

Nejprve musíte navštívit obchod s elektrospotřebiči, kde si zakoupíte přístroj na výrobu zmrzliny. Jsou různé druhy jak podle objemu, tak podle designu a nakonec i podle schopností. Pokud máte větší mrazák, tak budete hvězdou i s levnějším výrobkem.

Přístroj jsme zakoupili a teď nás čeká příprava na naši první domácí zmrzlinu. Již jen ta představa, že si utvoříte vlastní a tím pádem víte složení, je lákává. Jste tak natěšeni, že po přečtení návodu přichází zklamání – musíte totiž vyjmutelnou nádobu vložit na 10-12 hodin do mrazáku, aby se dostatečně namrazila. Tak příště vás to už nezaskočí, protože na to budete připraveni. Nevadí, připravíme si směs na zmrzlinu.


Recept na vanilkovou zmrzlinu

Vanilková zmrzlina je stejně nejlepší, pokud je z kvalitního materiálu. Navíc pak se dají do ní přidat různé příchutě.
Suroviny:
200ml mléka
200ml smetany
75g cukru
3 žloutky
trošku oleje
trochu vanilky bourbon – tato vanilka je nejlepší, můžete dát trochu kapek esence nebo kousek jí namlít

Postup:
Všechny suroviny smícháme dohromady a nad párou mícháme metličkou, dokud směs nebude zůstávat na lžíci. Poté vše zchladíme a necháme ještě v lednici, dokud směs nebude úplně studená. Namraženou nádobu vyjmeme z mrazáku. Připravíme si metličky a otvorem ve víku pomalu vléváme studenou vanilkovou směs. Ta se začne promíchávat a tuhnout do podoby zmraženého krému.

Asi tak po 15 minutách se může servírovat.
Fantazii se meze nekladou, ale při prvním splynutí této zmrzliny a chuťových pohárků se stáváte královnou večera zaručeně vy.